En fattoush er vist nok oprindeligt en libanesisk salat, der indeholder brød. Den er således mættende, man får det gamle brød spist, og salaten er et dejligt tilbehør til et stykke kød.
Brødet der er brugt i denne fattoush er faktisk bare grove pitabrød fra supermarkedet, der er skåret igennem til halve vældig tynde brød, der så er ristet i brødristeren, revet i stykker med hænderne, og til sidst vendt i salaten.
Der er vældig mange måder at lave en fattoush på, og denne variant med bønner, feta, agurk og en stor mængde friske krydderurter stødte jeg på i USA. Vi serverer den typisk som tilbehør til en karbonade, men salaten vil også være rigtig lækker til et stykke culotte eller grillet kylling.
Fattoush bønnesalat
Ingredienser
- 450 g grønne bønner (gerne fra frost)
- 1 agurk
- 1 bundt krydderurter (mynte, purløg og persille)
- 150 g fetaost (i klump – køb ikke det i tern)
- 4 grove pitabrød
Dressing:
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- 1 citron (saft + fintrevet skal)
- salt, peber
Sådan gør du
-
Kog bønnerne et par minutter, og lad dem køle helt af. Skær dem derefter i grove stykker.
-
Halvér agurken på langs, fjern kernerne med en teske, og skær tynde skiver (som små halvmåner)
-
Hak krydderurterne, og bland det med bønner og agurk.
-
Smuldr fetaosten over salaten.
-
Bland ingredienserne til dressingen, og fordel den godt over salaten.
-
Del pitabrødene (skær evt kanten af – så går det nemmere), og rist de flade brød i brødristeren til de bliver sprøde. Bræk dem så i stykker med hænderne, og fordel dem ned i salaten. Drys med salt og friskkværnet peber, og serveres straks.
-
Salaten passer fint som tilbehør til f.eks. karbonader eller grillet kylling.