Vi har det sidste halve års tid virkelig gjort vores bedste for at få skåret ned på kalorieindtaget i hverdagen. Manden i huset er på kur, og vi andre tager heller ingen skade af at indtage noget mere grønt 🙂 Når ugens madplan lægges forsøger vi at få en “salat dag” om ugen. Ikke nødvendigvis med bare salat, men hvor salaten er det bærende element på menuen.
I denne uge er vi gået i det arabisk inspirerede køkken, med en lækker salat med avocado og appelsin, og dertil en skøn vinaigrette dressing der indholder tahin. Ovenpå drysses honningristede pistacienødder. Vi fik salaten til et stykke kyllingebryst stegt i ovnen, og bare krydret med salt og peber.
Helt sikkert en salat der vil komme på bordet igen hos os!
Avocado salat med appelsin og tahin vinaigrette
Lækkert som tilbehør til f.eks. kylling
Ingredienser
Salaten:
- 75 g frisk babyspinat (= 1 pose)
- 1 håndfuld ruccola
- 3 appelsiner
- 2 avocadoer
- 1-2 dl feta i tern
Dressing:
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 dl friskpresset appelsinsaft (= ca. 2 appelsiner)
- 0,5 dl Tahin
- 1 håndfuld finthakket grøn top af forårsløg
- 1 tsk akaciehonning
- 2 spsk æbleeddike
- salt, peber
Drys ovenpå:
- 2 dl usaltede pistacienødder
- 2-3 spsk akaciehonning
- groft salt
Sådan gør du
Drys ovenpå:
-
Spred pistacienødderne ud på et stykke bagepapir (på en bageplade). Dryp akaciehonningen over, og drys med groft salt.
-
Bag dem ved 180 grader i 5-8 minutter. Lad dem herefter afkøle noget, hvorefter du vipper nødderne overpå et rent stykke bagepapir hvor de nu køler helt af.
Dressing:
-
Bland alle ingredienserne til dressingen og lad den trække lidt mens du laver salaten.
Salat:
-
Skyl spinat og ruccola, og fordel det i et fad.
-
Skær skrællen (incl det hvide) af appelsinerne, og skær dem i tern. Tilføj til salaten.
-
Skær avocadoerne i tern og tilføj til salaten.
-
Tilsæt til sidst feta, og drys med lidt af pistacienødderne.
-
Servér salaten med dressingen ved siden af, og pistacienødderne som man selv fordeler over salaten ved bordet.