Vi var i efteråret på en dejlig familietur til London, hvor vi bl.a. var i byens Chinatown. Stedet vi havde fundet til dagens middag var måske ikke det mest charmerende i hele verden (med neonrør i loftet og tæt pakket med mennesker), men selskabet var godt og maden var virkelig god. Især var jeg vildt begejstret for den and de serverede. Den var stegt rimelig tør, og derefter nærmest “pulled” af benet, så man fik kødet serveret som strimler (forestil dig en omgang pulled pork). Men især var det saucen jeg faldt for (og som jeg kunne spise hver dag fra nu af og til nytår!). Det var en klassisk kinesisk BBQ sauce, der minder om hoisin sauce, men bare har sådan lige lidt mere bid.
Jeg har forsøgt at få den samme smag frem i denne kinesisk inspirerede BBQ sauce. Der findes masser af forskellige varianter af sådan en sauce, og min er altså bare ét bud blandt mange! Grill dit kød, og servér derefter saucen til det færdigstegte kød. Det er SÅ GODT! Og psssst………: Det tager kun 5 minutter at lave det 🙂
Jeg har valgt at lave saucen lidt tyktflydende (ved at jævne den med lidt maizena). Vil du hellere have den helt tyndtflydende som en soya sauce undlader du bare jævningen.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Kinesisk BBQ sauce
Ingredienser
- 2 spsk soya sauce
- 6 spsk sød soya sauce (alternativt: Hoisin sauce)
- 3 spsk tør sherry
- 2 spsk farin
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk eddike (risvinseddike, lagereddike - hvad du har!)
- 3 fed presset hvidløg
- 1 spsk maizena
- 1 spsk vand
Sådan gør du
-
Kom alle ingredienserne (undtagen maizena og vand) i en lille gryde. Lad blandingen koge op, og derefter småsimre i 5 minutter.
-
Rør maizena ud i vandet, og tilsæt det til den kogende sauce.
-
Sæt saucen til afkøling.
-
Saucen vil kunne holde sig en uges tid i køleskab.