“I dag er det Hverdagsro’s fødselsdag – HURRA HURRA HURRA…” Ja, det er det nemlig! Hverdagsro.dk fylder i dag 3 år – det er præcis 3 år siden bloggen så dagens lys på det store internet.
I dag – små 700 opskrifter senere – er fundamentet stadig det samme som for 3 år siden: Jeg deler ud af de opskrifter vi bruger hjemme hos os i vores familie. Vi hygger os med madlavningen hos os, og det er i høj grad et samlingspunkt for os og sjældent noget der bare lige skal overståes. Det er noget af det der skaber ro og hygge i vores hverdag, og det tror jeg er et udgangspunkt de fleste familier kan bruge til noget. Tak fordi du læser med på bloggen!
Vi fejrer fødselsdagen herhjemme med opskrift på en lækker sandwich lagkage fyldt med fisk og skaldyr. Den er helt perfekt til en sommerbuffet, og også superskøn til f.eks. studenterfesten. Lav den gerne dagen før, så den kan få lov til at trække. Så bliver den også lidt nemmere at skære. Men ellers er et par timer før ellers også helt fint. Når den er laves skal den opbevares i køleskab indtil den skal serveres. Den rækker fint til 5 personer.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Sandwich Lagkage
Ingredienser
Brødet:
- 2 dl håndvarmt vand
- 1 dl håndvarmt mælk
- 50 g gær
- 1 tsk honning
- 1 tsk salt
- 250 g grahamsmel
- 200 g hvedemel
Fyld 1:
- 2 dåser tun i olie
- 0,5 rødløg
- 0,5 rød peberfrugt
- 1 spsk kapers
- lidt citronsaft
- 1 dl let mayonnaise
- 0,5 dl græsk yoghurt
- salt, peber
Fyld 2:
- 3 hårdkogte æg
- 1 håndfuld hakket purløg
- 1 dl let mayonnaise
- 0,5 dl græsk yoghurt
- salt, peber
Creme til sider og top:
- 1 dl let mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt
- salt, peber
Pynt:
- 1 agurk
- rucola salat
- 150 g rejer
- 4-5 skiver ferskrøget laks
- persille eller dild (eller andet grønt drys)
- 1 citron
Sådan gør du
Brødet:
-
Bland mælk og vand, og opløs gæren heri.
-
Tilsæt honning og salt, og ælt herefter melet i lidt ad gangen. Start med grahamsmelet, og tilsæt herefter hvedemel indtil dejen slipper skålen og er blank og smidig.
-
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet en times tid.
-
Smør en rund springform (diameter 21 cm). Fyld dejen heri (den skal ikke æltes igennem igen), og lad den efterhæve 10-15 minutter mens ovnen varmer op.
-
Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 30 minutter.
-
Tag brødet ud af formen når det er kommet ud af ovnen. Lad det køle helt af på en rist, og skær det herefter igennem på langs i 3 dele ("lagkagebundene").
Fyld 1:
-
Hak løg, peberfrugt og kapers medium fint. Rør det sammen med tunen (drænet for olie), og bland til sidst de øvrige ingredienser i. Smag til med salt og peber.
Fyld 2:
-
Kog æggene (ca. 8 minutter), og lad dem køle helt af.
-
Hak æggene fint, og bland med de øvrige ingredienser. Smag til.
Samling:
-
Saml lagkagen med tunfyld som det ene lag, og æggefyld som det andet lag. Slut af med en brødtop.
-
Smør siderne med mayo/yoghurt cremen, og resten smøres på toppen.
-
Pynt siden med rucola blade, og toppen med agurk, æg, roser rullet af laks, og pynt til sidst af med persille eller dild og nogle citronbåde.
-
Opbevar lagkagen i køleskab indtil den skal serveres.
-
Tip: Hvis du laver den dagen før og lader den trække i køleskab bliver den lidt blødere og dermed nemmere at skære. Pynt den af den dag den serveres.