Der findes på nettet et hav af skønne madblogge, hvor man kan hente masservis af dejlig inspiration til den daglige madlavning. Én af mine favoritter er bagvrk.dk, hvor Lene med rund hånd deler ud af sin store viden om lækkert bagværk, og af alle sine skønne opskrifter på alt mellem himmel og jord af fantastiske bageopskrifter. Kender du ikke allerede bloggen, kan jeg anbefale et kig derover! Det var da også på Lenes blog jeg for nyligt faldt over ikke bare en hvilken som helst foccacia opskrift – men opskriften på hvad der simpelthen er det smukkeste foccacia jeg indtil nu har set. I stedet for bare tilfældigt og med løs hånd at fordele fyldet ovenpå foccacia brødet, havde Lene lavet det smukkeste kunstværk, hvor grønsagerne formede en blomsterbuket. Så bliver det bare ikke smukkere!
Jeg har forsøgt at gøre Lene kunsten efter, og har fået lov til at bringe hendes opskrift på Blomsterfoccacia her på Hverdagsro.
Velbekomme!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Blomsterfoccacia
Ingredienser
Dej:
- 3 dl vand (håndvarmt)
- 25 g gær
- 450 g Tipo 00 hvedemel (eller pizzamel)
- 1 tsk fint salt
- 1,5 dl olivenolie
Pynt:
- 3-4 forårsløg (halverede på langs)
- 1 rødløg
- 5-6 cherrytomater (halverede)
- 7-10 sorte oliven
- frisk timian (kviste)
- groft salt
Sådan gør du
Dejen:
-
Opløs gæren i vandet. Rør salt og olivenolie i, og tilsæt herefter mel lidt efter lidt. Ælt 8-10 minutter (dejen skal være blød og lidt klistret).
-
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet en times tid til ca. dobbelt størrelse.
-
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld forsigtigt dejen ud på papiret. Bred den ud til den får en tykkelse på ca. 1,5-2 cm.
-
Dæk nu dejen til igen, og lad den efterhæve 30 min.
Tilbered grønsagerne:
-
Forårsløg: Skylles, foden skæres af, og løgene flækkes på langs.
-
Rødløg: Skrællen piles af. Del løget på langs, skær foden af (så løget stadig hænger sammen), og skær det så i tynde skiver.
-
Cherry tomater: Halveres
Samling af brødet:
-
Tryk grønsagerne ned i det færdighævede brød, så det danner en smuk buket. Inden bagning drysser du brødet med groft salt.
Bagning:
-
Bages ved 220 grader (ingen varmluft) i ca. 20 min. til skorpen er sprød.