For et par uger siden – efter en dejlig tur til London – fik jeg lavet en portion mincemeat. Mincemeat er det dejlige fyld der bruges i Mince Pies, som er en traditionel engelsk julekage. Fyldet indeholder en skøn blanding af æble, rosiner, svesker, appelsin og masser af julekrydderier. Det skal helst laves nogle uger i forvejen inden du bager dine mince pies, så det rigtig får lov til at trække smag.
Mince pie bages enten som én stor tærte (i en almindelig tærteform), eller som små portionstærter, som lettest laves i en metal muffinform. Jeg synes at de små mince pies er de lækreste.
Normalt bages mince pies med et dejlåg (dvs. double crust). Jeg synes at det – især når kagen bages som små tærter – bliver lige rigeligt meget dej i hver kage, så i min opskrift bages kagerne med dejen på toppen – men efter bagning fjernes “låget” inden den lune kage drysses med flormelis. Det synes jeg giver det lækreste resultat.
Rigtig god fornøjelse!
Mince Pies
- husk at fyldes skal laves minimum en uge før!
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 300 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
- 1-2 spsk koldt vand
Inden servering:
- flormelis
Sådan gør du
-
HUSK: Fyldet til mince pies skal laves mindst en uge før. Du finder opskriften på fyldet (mincemeat) lige her: https://www.hverdagsro.dk/2019/11/18/mincemeat-laekkert-hjemmelavet-fyld-til-klassiske-mince-pies-%c7%80-hverdagsro-dk/
Dej:
-
Sigt hvedemel og flormelis sammen i en røreskål, og bland det med det bløde smør. Det gøres nemmest med fingrene. Det skal komme til at ligne noget i retning af groft rasp.
-
Saml dejen med ægget, og tilsæt en lille smule vand, til dejen hænger sammen og har "dej konsistens".
-
Del dejen i 2, og fyld hver del i en frysepose. Tryk begge dejposer flade, og læg dem i køleskabet en times tid.
-
Smør en metal muffinsform (12 huller) grundigt.
-
Rul den ene dej ud til en tykkelse på ca. 4 mm. Tryk dejen ud i 12 cirkler, så diameteren passer med at kunne dække bund + sider i hvert "muffins hul". Fyld dejen i alle hullerne i formen, og flyd dem op med mincemeat (se link til opskrift ovenfor).
-
Rul den anden dejklump ud også til 4-5 mm tykkelse, og udstik i cirkler der passer med toppen af hullerne i formen. Læg en dejcirkel på hver kage som låg og stik nogle huller i hvert låg med en gaffel. NB: Du skal ikke lukke kanterne med en gaffel, da lågene fjernes igen efter bagning.
-
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 40 min.
-
Når kagerne er let afkølede tages de ud af muffinsformen, og dej lågene fjernes.
-
Serveres lune eller kolde drysset med flormelis.