Lige nu storhitter hyldeblomster hjemme hos os. Jeg er vild med smagen (ok, det er manden i huset så ikke), men jeg synes virkelig det smager så dejligt af sol og sommer. Hyldeblomst muffins er en lækker variant af klassiske vanilje muffins, og de egner sig lige godt til en eftermiddag på terrassen som til en sommerfest på skolen.
Pynt kagerne med friske hyldeblomster hvis du er heldig at de stadig er i sæson.
Der bliver 11-12 muffins ud af denne portion.
LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hyldeblomst muffins
Ingredienser
- 125 g smør
- 175 g rørsukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
- 3 æg
- 225 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
Pynt:
- flormelis og hyldeblomstsaft til glasur
- friske hyldeblomster
Sådan gør du
-
Lad smørret ligge på køkkenbordet og blive blødt (eller giv det nogle sekunder i mikroovnen).
-
Rør smørret med sukker, og tilsæt æggene ét ad gangen.
-
Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem i dejen skiftevis med hyldeblomstsaften.
-
Fyld dejen i 11-12 store muffins forme. Tip: De bliver pænest hvis du placerer dem i en metal muffinsform - ellers kan du evt bruge dobbelt lag papirsforme (ellers vil de flyde ud og give dine muffins en lidt alternativ facon)
-
Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 30 min.
-
De afkølede muffins pyntes med en tyktflydende hvid glasur rørt med hyldeblomstsaft, og herover friske hyldeblomster.