Hvis du er haveejer, så kender du garanteret det med at purløgen i køkkenhaven af og til bliver til et lilla blomsterhav. Det ser smukt ud, og blomsterne kan desuden bruges til rigtig mange ting udover at pynte i salatskålen.
Du får her opskriften på en lækker kryddereddike lavet med purløgsblomster. Eddiken får den smukkeste pink farve når eddiken har trukket 10-12 dage. Og let er det – pluk blomsterne, skyl dem forsigtigt, overhæld med en helt almindelig klar lagereddike – og vær så tålmodig et stykke tid hvor du skal ryste lidt på glasset en gang om dagen. Så nemt er det!
Eddiken får en skøn smag og duft af purløg, og er fantastisk i f.eks. en olie eddike dressing.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet rabarbereddike
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Kryddereddike med purløgsblomster
Ingredienser
- 25 purløgsblomsterhoveder
- 4 dl klar lagereddike
Sådan gør du
-
Skyl forsigtigt blomsterhovederne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
-
Rens et syltetøjsglas grundigt, og fyld blomsterhovederne i.
-
Hæld ca. 4 dl. klar lagereddike over og sæt låg på.
-
Lad nu eddiken trække i ca. 10-12 dage, hvor du ryster glasset en gang om dagen så blomsterne får lov til at cirkulere lidt rundt.
-
Filtrér eddiken og hæld den på en renset flaske. Opbevares mørkt.
1 comment
Har du erfaring med at tilsætte vand i eddiken så den knap bliver så syrlig ? Jeg kan se der er vand i de Purløgsblomst eddiker man kan købe fra Samsø landkøkken, tænkte vand havde negativ effekt på holdbarheden når der ikke er konservering i 🤔
Vh Lise-Lotte