Home Kageopskrifter Svensk kladdkaka

Svensk kladdkaka

Svensk klattkaka

En svensk kladdkaka er noget af det nemmeste at bage, og så indeholder kagen stort set kun ingredienser man som regel har stående. Kagen indeholder ingen bagepulver, og hæver derfor ikke op, men bliver en lækker lille flad sag med en kompakt lidt klæg konsistens. Den minder mest af alt om en brownie! Smager fantastisk bare som den er – eller servér den til dessert med vaniljeis og friske jordbær.

Jeg er fan, og kladdkaka er noget der altid forsvinder som dug for solen her i huset!

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Svensk kladdkaka

Bagetid 25 minutter
Antal 1 stk

Ingredienser

  • 100 g smør eller margarine
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • rasp til at drysse formen med

Drysses over inden servering:

  • flormelis

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af.

  2. Bland alle de øvrige ingredienser med håndmixer, og hæld til sidst det smeltede smør i.

  3. Smør en rund springform (diameter 20-21 cm), og drys den med rasp. Fordel dejen heri.

  4. Bages ved 150 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 minutter.

  5. Lad kagen køle af, og drys den med flormelis (gennem en si) lige inden servering.

  6. Tip: Smager også skønt serveret med f.eks. vaniljeis og friske jordbær!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering