Kender du en Gateau Marcel? Jeg havde selv hørt navnet rigtig mange gange, men aldrig smagt den hverken på restaurant eller kastet mig ud i at lave den selv.
Sådan helt nede på jorden, så er en Gateau Marcel faktisk bare en chokoladekage der bages uden mel. Og i stedet for at bage hele dejen, ja så nøjes man med at bage halvdelen, og herefter fylde resten af den rå dej over den kolde kage – denne sætter sig herefter til en mousse. Genialt fundet på! Godt smager den, og den er ret nem at lave, så det er en perfekt dessertkage. Den tager lidt tid at lave pga. afkølingstid, så lav den i god tid – gerne dagen før.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Gateau Marcel
Ingredienser
- 5 æggehvider
- 7 æggeblommer
- 175 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
- 175 g smør
- 175 g sukker
Pynt:
- friske bær (f.eks. brombær, hindbær el.lign.)
Sådan gør du
-
Smelt chokolade og smør over vandbad. Lad det køle lidt af.
-
Pisk æggeblommerne med ca. 100 g af sukkeret. De skal piskes til de bliver helt lyse og luftige.
-
Pisk i en anden skål æggehviderne og de resterende 75 g sukker, til massen er helt fast og lækker.
-
Med en dejskraber folder du nu forsigtigt chokolademassen ned i æggeblommerne. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i blandingen.
-
Fór en rund springform (ca. Ø21 cm) med bagepapir, og hæld halvdelen af dejen i formen. Bag den i ca. 35 minutter ved 175 grader.
-
Tag kagen ud, og når den har kølet lidt sætter du den i køleskab i mindst en times tid til den er helt kold.
-
Nu fylder du så resten af dejen over den kolde kage, og sætter den tilbage i køleskabet. Her skal den nu stå i adskillige timer - og gerne natten over.
-
Pynt kagen med f.eks. friske bær, revet chokolade, spiselige blomster el.lign. ved servering.
2 comments
Det både ser og lyder godt ?
Jeg vil helst sikkert prøve at lave den til mine svigerforældre på mandag ?
Tak!
1000 tak 🙂 Håber du får god held med den! Kh, Tina