Før i tiden var jeg den eneste her i familien som kunne lide Tiramisu. Og det var fordi jeg var familiens eneste kaffedrikker.
Men efter jeg begyndte at lave en variant hvor kaffen er udskiftet med friskpresset appelsinsaft kan alle – store som små – være med. Skal man lave en lidt mere “voksen version” kan man udskifte en tredjedel af væden med f.eks. Grand Manier, men i versionen jeg lavede i går brugte jeg 100% appelsinsaft.
Andre lækre tiramisu varianter:
Hindbær tiramisu
Tiramisu med granatæblesaft og figner
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Tiramisu orange
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 -8 pers.
Ingredienser
- 4 æggeblommer pasteuriserede
- 4 spsk sukker
- Ca. 4 dl. friskpresset appelsinsaft jeg brugte 5 appelsiner
- 500 g mascarpone
- 200 g Ladyfingers / Savoiardi kager
- Kakao
Sådan gør du
-
Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse.
-
I en anden skål piskes mascarponen let. Det gør den nemmere at vende i æggemassen bagefter uden at få en masse klumper.
-
Tilsæt appelsinsaft til æggemassen, og vend dernæst mascarponen i. Hvis der dannes klumper af osten, kan du mase disse ud med en gaffel.
-
I et aflangt fad lægger du nu et lag Ladyfingers kager (ca. halvdelen af pakken), overhæld med halvdelen af blandingen, dernæst resten af kagerne og til sidst resten af blandingen.
-
Sæt desserten på køl i mindst et par timer, og gerne til dagen efter.
-
Inden serveringen drysses overfladen med kakao, og pyntes evt. med appelsinskiver.