Grønkålssalat med mango er en skøn efterårs / vinter salat, som især egner sig godt til kylling. Salaten er en skøn kombination af den lidt grove smag fra grønkålen, kombineret med de frugtige og let søde smage fra mango og granatæble. Jeg er vild med kombinationen!
Vi fik denne gang salaten til kyllingekøller, der var blevet vendt først i æg og dernæst i en blanding af knuste usødede cornflakes, masser af tandoori krydderi, og salt og peber. De kom i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Dertil naan brød (få opskriften lige her) og en hot mango chutney. Det smagte super godt!
Grønkålen kan evt erstattes af f.eks. rucola.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Grønkålssalat med mango
Lækkert tilbehør til f.eks. kylling
Ingredienser
Salat:
- 7-8 dl fintsnittet frisk grønkål
- 1 frisk mango skåret i tern
- 1 granatæble (kerner + saft)
- 1 dl solsikkekerner
- olivenolie
- salt, peber
Dressing:
- 4 spsk æbleeddike (eller anden frugteddike - jeg brugte rabarber)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk citronsaft
- salt, peber
Sådan gør du
-
Bland alle ingredienserne til dressingen, og lad den hvile mens du laver salaten.
-
Rist solsikkekernerne i en lille smule olivenolie. De er færdige når de lige har fået en anelse farve. Krydr dem med salt og peber, og lad dem køle af.
-
Bland alle ingredienserne til salaten. Fra granatæblet skal du bruge både kernerne og saften.
-
Mix dressingen godt sammen med salaten, og pynt evt. med lidt ekstra solsikkekerner og granatæblekerner.