Home Grill Porchetta

Porchetta

Porchetta

Første gang jeg smagte porchetta var en sommeraften i Frascati udenfor Rom. Vi købte det som en slags street-food, og det blev serveret helt simpelt bare med et stykke italiensk brød til. Og det smagte forrygende! Vi har siden lavet det rigtig mange gange på grillen herhjemme, og med mange forskellige typer af fyld. Vi serverer det som regel med en Arkansas Slaw (som er et rigtiggodt alternativ til den mere almindelige coleslaw – se opskrift herunder), og hjemmebagte burgerboller. Rul porchettaen dagen før du skal bruge den; så vil smagen blive endnu mere intens – og du slipper for arbejdet på dagen 🙂

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Porchetta

Køkken Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Antal 10
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 svineslag (bestil det hos slagteren, og bestil den længde du ønsker at lave den i. Vores var denne gang 40 cm. Sværdet skal blive på, men det skal ikke ridses)
  • 8 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 5-6 laurbærblade (knuste)
  • 4 løg
  • skal af en kvart citron
  • 2 skiver franskbrød
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at lave dit fyld. Krydderurterne hakkes, løgene snittes fint, og citronskallen rives (pas på ikke at få det hvide lag med). Laurbærbladene knuses så godt du kan. Skær skorpen af franskbrødsskiverne, og "nul" brødet i små stykker og ned i fyldet.
  2. Læg slaget på et køkkenbordet med sværsiden nedad.
  3. Dæk kødet med dit fyld, og drys med masser af salt og peber.
  4. Rul nu kødet så stramt som muligt, og luk "rullepølsen" med madsnor.
  5. Sæt på spyd, og steg på rotisserie på grillen i ca. 2,5 time.
  6. Lad kødet hvile lidt inden det serveres.

 

Arkansas Slaw

Køkken Amerikansk
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1/2 hvidkål
  • 1 lille løg
  • 1 rødt æble
  • 2 stænger bladselleri
  • Dressing:
  • 1 dl. mayonnaise
  • 3 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. sellerisalt
  • 1 tsk. sort peber

Sådan gør du

  1. Start med at lave dressingen, ved at mixe alle ingredienserne.
  2. Hak hvidkål. Æblet rives. Selleri skæres i fine stykker. Løget hakkes fint.
  3. Bland alle grønsager, og mix dressingen i slaw'en.
  4. Lad det hvile mindst 10 minutter før serveringen.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering