Home Tilbehør Løgsovs

Løgsovs

Løgsovs

Kender du udtrykket “Fister Løgsovs”? OK, måske er det kun noget os fra før 1970 husker…… men altså….

Jeg tror ikke at jeg nogensinde fik løgsovs hjemme hos mine forældre (og det er sovs – ikke sauce!). Men da jeg i 80’erne begyndte at arbejde på en restaurant, var der én af kokkene der ret så ofte lavede det til personalemaden. Derude fik vi det som oftest med kartofler og røde pølser (ja, personalemaden på restauranter er oftest helt nede på jorden!), men løgsovs smager altså også helt forrygende til f.eks. en marineret sild. Det er også en skøn sauce til kogt torsk.

Løgsovs er ikke specielt fotogén, men jeg elsker altså smagen og konsistensen af løg, så hos mig er sovsen altid et hit. I får opskriften lige her (og den er nem!).

♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

 

Løgsovs
5 fra 1 stemme
Udskriv opskrift

Løgsovs

Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3 løg
  • 2 dl vand
  • 4 dl mælk
  • ca. 3 spsk hvedemel
  • salt, peber, revet muskatnød

Sådan gør du

  1. Hak løgene semi-fint.

  2. Fyld dem i en gryde og dæk dem lige akkurat med vand (ca. 2 dl.). Lad dem koge i et par minutter.

  3. Tilsæt mælk, og bring blandingen i kog.

  4. Mix en jævning af mel og lidt vand, og jævn saucen. Smag til med godt med salt, peber og revet muskatnød.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Nils Bjørn 4. maj 2023 at 12:46

Lige som den skal være. Og det klassiske tilbehør til stegte sildefileter vendt i rugmel med salt og peber.

Reply
Lars Tranæs 5. juli 2023 at 18:17

Tak for mad! 😄👍

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering