I hele november er det World Vegan Month. Det markeres selvfølgelig her på Hverdagsro.dk i samarbejde med bloggerfællesskabet Blogers By Heart, hvor danske madbloggere hver dag i denne måned har kastet sig over spændende og lækre veganske retter.
Her på Hverdagsro er vi i det søde køkken, hvor vi har kreeret en opskrift på den lækreste silkebløde veganske fudge, tilsat delikate små kicks af hakkede pistacienødder. En rigtig sød og blød himmerigsmundfuld til en kop god kaffe! Servér den som dessert eller til aftenkaffen.
Men hvad er vegansk mad egentlig? Vegansk mad er mad uden nogen form for animalske fødevarer. Dvs. det indeholder hverken kød, æg, mælk, honning eller andre former for ingredienser der stammer fra dyreriget. Jeg må indrømme, at som barn af “den gamle skole” bliver jeg jo sådan lidt småskeptisk når jeg hører om ingredienser som soya mælk, tofu og lignende. Men jeg må sige at jeg hver gang bliver positivt – som i mega positivt! – overrasket over hvor lækkert det smager! Fudgen her er ingen undtagelse, og selvom ingen i vores familie er veganere, så kunne jeg klart se mig selv lave den igen.
Hvis du har lyst til at prøve flere skønne veganske retter, skulle du tage et kig ind på nogle af de andre madbloggere fra Bloggers by Heart, der også har bragt opskrifter på spændende veganske retter her i november:
Linemailis.dk
Mariesilje.dk
Madfilosofie.dk
moniamagdalena.com
glutenfriforbegyndere.dk
lisesommerlund.dk
berlinblog.dk
jeg håber du ligesom jeg får mod på at kaste dig ud i flere lækre veganske madeksperimenter!
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Vegansk Fudge
Ingredienser
- 3 spsk vegansk margarine
- 3 dl flormelis
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljepulver
- 0,5 dl soya mælk
- 1 dl hakkede pistacienødder (usaltede)
Tilbehør:
- Frisk frugt eller bær
Sådan gør du
-
Placér en skål over vandbad, og fyld margarine, flormelis, kakao, vanilje og soya mælk heri. Varm det op under omrøring indtil massen er helt lækker og glat.
-
Vend derefter de hakkede pistacie nødder i.
-
Fór en firkantet form (min var ca. 10 x 15 cm) med bagepapir, og hæld massen heri.
-
Sæt i køleskab i minimum 2 timer, til massen er har sat sig og er stivnet. Giv den 10-15 minutter til sidst i fryseren, inden du skærer fudgen ud i firkanter. Servér straks, og så længe den stadig er iskold.
-
Servér til en god kop kaffe, og pynt med friske bær eller frugt.
7 comments
Det lyder rigtigt lækkert Tina! Fedt at du eksperimenterer med det veganske køkken 😀
Du skriver vegansk margarine? Er det naturlig smørbar du har brugt?
Kærlig hilsen Lise
Hej Lise
Jeps, det er Narturli’ smørbar! Kh Tina
Det ser lækkert ud 🙂
1000 tak 🙂
[…] du indlægget World Vegan Month Berlin. Afsnit 8// Tina fra Hverdagsro.dk har delt opskriften på Vegansk Fudge. Afsnit 9// LiseSommerlund.dk har delt indlægget Den veganske madpakke – Glutenfri svampe […]
Sjov og anderledes opskrift på fudge – tak Tina 🙂
1000 tak Oskar! 🙂