Sønnen i huset sagde tidligere på dagen: “Mor, ved du godt at jeg kun har smagt pandekager med is én gang?” Og det undrer mig faktisk ikke, for det er ikke noget vi laver særlig tit herhjemme. Vi laver af og til de tykke amerikanske pandekager til morgenmad hvis der er en særlig anledning, men de klassiske tynde pandekager er det alt for sjældent vi får lavet.
Det skulle der da selvfølgelig laves om på, så der blev bagt masser af pandekager her til aften. I får selvfølgelig opskriften lige her!
Det skal lige nævnes at de ser lige vel gule ud på billedet i forhånd til hvordan de var i virkeligheden!
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Pandekager
Ingredienser
- 3 æg
- 4 dl mælk
- 3,5 dl hvedemel
- 1 tsk sukker
- 0,5 tsk salt
- evt. 0,5 tsk kardemomme
- evt. 1 tsk revet citronskal (fra en usprøjtet citron)
- smør til stegning
Eksempler på lækkert tilbehør:
- vaniljeis
- jordbærmarmelade
- sukker
- hakkede nødder
Sådan gør du
-
Med en håndmixer piskes æg og mælk sammen.
-
Tilsæt alle de tørre ingredienser, og sæt dejen i køleskab hvor den skal hvile ca. 30 minutter.
-
Steg pandekagerne i lidt smeltet smør. De skal have en størrelse på ca. 20 cm i diameter.
-
Servér de varme pandekager rullet rundt om f.eks. en god vaniljeis, marmelade eller lignende. Drys med sukker og hakkede nødder.