Selv om vejret stadig står på sommertemperaturer, så er jeg altså så småt ved at gå i efterårsmode. Jeg glæder mig til at skulle udhule græskar snart – og så glæder jeg mig til at skulle lave alle mulige lækre supper. Jeg elsker suppe, og efterårsvejr er altså suppevejr i min verden.
Broccolisuppe er én af favoritterne hjemme hos os. Det er en skøn lidt tyktflydende suppe, som jeg plejer at putte kødboller i, men det behøver man strengt taget ikke. Suppen smager dejligt i sig selv, så hvis du serverer den som hovedret kan du putte dem i. Er det en forret så fungerer suppen fint uden.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Broccolisuppe
Ingredienser
- 500 g broccoli
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 3-4 kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 liter grønsagsbouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde
- salt, peber
- 0,5 tsk revet muskatnød
Desuden:
- kødboller (fra frost eller hjemmelavede)
- flutes
Sådan gør du
-
Snit løg og hvidløg fint, og skær de skrællede kartofler i små tern.
-
Svits løg og hvidløg til de er klare, og tilsæt så kartoffeltern. Hæld bouillon over og lad det hele koge i 10 minutter.
-
Imens det koger renser du dine broccoli og skærer dem i små buketter. Stilkene skæres i små tern.
-
Tilsæt broccoli til suppen, og kog videre i 15 minutter, hvorefter suppen blendes. Tip: det gøres nemmest med en stavblender direkte i gryden.
-
Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
-
Tilsæt kødboller og lad suppen stå ved svag varme til de er varme.
-
Servér suppen med lune flutes.