En galette er en slags rustik version af den klassiske mørdejstærte. Rustik, fordi den laves med en kant der bare foldes op omkring fyldet, så det ser lidt tilfældigt ud. Den er virkelig smuk i al sin enkelthed, og jeg kan rigtig godt lidt at den ikke ser så vældig arrangeret ud.
Vi har stadig masser af skønne blå vindruer på terrassen, så denne gang blev det til en vindrue galette, som smager himmelsk.
LÆS OGSÅ – Andre skønne opskrifter med vindruer:
Vindruesaft
Vindruesorbet
Vindruegelé
Vindruemarmelade
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Vindrue galette
- dejlig rustik galette tærte med vindruer
Ingredienser
Mørdej:
- 200 g smør eller margarine
- 2 spsk sukker
- 4,5 dl hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl koldt vand
Fyld:
- 500 g blå vindruer
- 2 dl sukker
- 0,5 dl maizena
Sådan gør du
Mørdej:
-
Fyld smør/margarine og mel i en røreskål. "Nulr" det med fingrene, så smørret bliver findelt i melet, nærmest så det ligner en grov rasp. Tilsæt salt og sukker. Til sidst tilsættes vand, som du samler dejen med. Ælt dejen til en samlet klump, kom det i en frysepose, og læg dejen i køleskab en times tid.
Fyld:
-
Halvér vindruerne og pil alle kerner ud.
-
Fyld maizena og sukker i en skål, og vend forsigtigt de udstenede vindruer heri.
Saml galetten:
-
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys med lidt mel.
-
Rul dejen ud herpå i en stor cirkel - det er vigtigt at der ikke er nogen huller.
-
Læg vindruerne i midten. Der skal være ca. 7 cm fri dej hele vejen rundt.
-
Pensl dejkanten med vand, og fold nu kanten ind over bærrene (du kan lave små "plissé-folder så den ligger pænt). Igen er det meget vigtigt at der ikke er huller i dejen.
-
Pensl den opfoldede dejkant med vand.
-
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 25-30 minutter.
-
Drys evt med lidt perlesukker inden servering.
-
Serveres med vaniljeis, iskold flødeskum eller græsk yoghurt til.