Det her er i min verden opskriften på verdens bedste fødselsdagsboller. Jeg har simpelthen aldrig bagt nogle der slog dem!
Fødselsdagsboller skal være bløde, store og velsmagende – og de her er altså bare perfekte. Når jeg selv skal sige det. Der bliver 12 stk ud af portionen. Mine vejede ca. 75 g per stk.
Opskriften her er fra min mors gemmer. Jeg har dog ændret den lidt, da jeg synes de bliver bedst når æggene piskes og derefter vendes i, fremfor bare at plaske dem direkte i dejen. Bollerne bliver på den måde mere luftige. Undskyld mor 🙂
Fødselsdagsboller er perfekte serveret med iskoldt smør og varm kakao. Velbekomme!
Bonus info: Fødselsdagsbollerne her holder sig fint friske til næste dag, og de er fryseegnede!
LÆS OGSÅ: Opskrift på varm kakao
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Fødselsdagsboller
Skønne store og luftige boller af den helt klassiske slags
Ingredienser
- 50 g gær (= 1 pakke)
- 2,5 dl håndvarmt mælk
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl rapsolie
- 650 g hvedemel
Pensling:
- 1 æg
Sådan gør du
-
Smuldr gæren og opløs den i det håndvarme mælk. Tilsæt salt og rapsolie.
-
I en anden skål pisker du æg og sukker sammen, til blandingen er helt lys og luftig. Vend blandingen over i gærblandingen.
-
Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen - det gøres nemmest på en røremaskine. Hold inde med melet når dejen er smidig - den må gerne stadig se lidt klistret ud når den står i maskinen. Drys så lidt mel over til sidst, og ælt dejen let sammen i hånden.
-
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
-
Del dejen i 12 lige store dele, og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade, dæk med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve 45 minutter.
-
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 12 minutter, til de har fået farve.
2 comments
Bedste opskrift på boller, nu har jeg bagt dem 8 gange og de er en succes hver gang 🥰
Hvor er det bare skønt at høre – de hører også til mine absolutte favoritter. Tusind tak til dig 🙂