Høsten i vores køkkenhave har virkelig ikke været noget at skrive hjem om i år. Tørken har indtil videre gjort det af med to amerikanske blåbærbuske, og vores stikkelsbær ser heller ikke for godt ud… Men solbærrene ser ud til at trives i det varme og tørre vejr, så vi får solbær i stor stil i øjeblikket.
Brownies med solbær er en rigtig lækker variant af den klassiske brownie. Denne opskrift er dog uden chokolade, men den har stadig den lækre lidt kompakte konsistens. Solbærrene gør kagen lidt mere frisk og mindre sød, og det klæder den fint! Servér den gerne som dessert med en kugle vaniljeis til.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Brownies med solbær
Ingredienser
- 100 g smør
- 2,5 dl sukker
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 æg
- 1 dl mel
- 1,5 spsk kakao
- 1 knivspids bagepulver
- 100 g mandler
- 1 dl friske solbær
Pynt:
- flormelis
- friske solbær + evt et par solbærblade
Sådan gør du
-
Hak mandlerne groft. De skal ikke smuttes først.
-
Smelt margarinen - det gøres lettest i mikroovnen.
-
Pisk sukker og vaniljepulver i den smeltede margarine, og tilsæt æggene ét ad gangen.
-
Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det sammen med mandlerne.
-
Vend de hele friske solbær i dejen.
-
Fór en (gerne firkantet) form med bagepapir, og bred dejen ud i formen. Min form er 20 x 20 cm.
-
Bag kagen ved 190 grader (ingen varmluft) i 13-15 minutter.
-
Mens kagen endnu er lidt lun skæres den ud i mindre firkanter.
-
Drys med lidt flormelis (gennem en si) og pynt med friske solbær.