Vi har atter dykket dybt ned i arkivet, hvor alle de gode gamle mormorretter gemmer sig. OK, altså, retter som jeg husker fra min barndom. Ikke at jeg er mormor. Altså 🙂
Da jeg var barn fik vi altid aftenkaffe. Det var måske fordi vi spiste tidlig aftensmad i forhold til hvad vores familie gør i dag, men altså aftenkaffen indeholdt altid et madelement af en slags. I dag får vi typisk bare en kop te om aftenen uden noget til, men det var altså ret uhørt i mit barndomshjem.
Aftenskaffen kunne bestå af en ostemad, men ofte var det også noget sødt. Kræmmerhus med flødeskum var mest en weekend ting, men det var noget der så ville være blevet serveret til aftenkaffen. Jeg tror nu nok at min mor købte kræmmerhusene færdige, men det er ikke rigtig noget man ser i butikkerne i dag, så vi må bage dem selv. Og det bliver de da bestemt heller ikke ringere af! Kræmmerhusene fyldes helt traditionelt med flødeskum og en klat rød gelé på toppen, men man kunne sagtens modernisere dem lidt med f.eks. friske bær.
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Kræmmerhus med flødeskum
- en skøn kage dessert fra mormorskuffen
Ingredienser
Kræmmerhus:
- 3 æg
- 170 g sukker
- 150 g mel
- 0,5 dl vand
Fyld:
- 2,5 dl piskefløde
- Lidt gelé (f.eks. ribs eller vindrue gelé)
Sådan gør du
-
Pisk æggene lyse.
-
Tilsæt sukkeret til æggene lidt ad gangen, og vend til sidst nænsomt vand og mel i dejen. Dejen vil være som en lidt tyk pandekagedej.
-
Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir på. Du skal smøre den ud i tynde cirkler med en diameter på ca. 12 cm. Der går ca. 1 god spiseskefuld dej til hver cirkel. Tip: tegn 4 cirker op på bagepapiret, og vend "tegnesiden" nedad.
-
Bag dem ved 200 grader i ca. 5 minutter til de har fået lidt farve i kanten.
-
Form hurtigt de varme kager til kræmmerhus, og stil dem i et glas til de er blevet stive. Når du former dem skal den side der vender opad under bagningen blive til ydersiden af kræmmerhuset.
-
De kolde kræmmerhus fyldes med nypisket flødeskum og pyntes på toppen med en lille skefuld rød gelé.
4 comments
øv de hængte sådan fast i bagepapir at det blev ihvertfald ikke til kræmmehuse , men de smagte godt 😀
Æv da…. det plejer at gå fint når bare man løsner dem med en flad paletkniv 🙂 Godt at de smagte godt! Håber du giver dem en chance til 🙂
Enig med Tina, de hænger i. Både bagepapir, silikone og speciel bageplade.
Smager fint, men egner sig dårligt til kræmmerhuse.
Pleskner bruger jeg resten af dejen til.
Hilsen Randi
Hej Randi. Jeg er da ked af at høre at de ikke lykkedes for dig. De fleste opskrifter på kræmmerhus ligner hinanden rigtig meget, så jeg tror ikke at problemet skyldes noget specielt i præcis den her variant. Mange anbefaler bageunderlag i silicone, for at undgå at de hænger i, men det lyder til at du også prøvede det. Håber du finder en anden opskrift på kræmmerhusene du kan bruge, for det er virkelig en dejlig dansk kageklassiker.