Home Forretter Agurkesuppe
Agurkesuppe

Lige nu bugner vores drivhus af de skønneste agurker. En stor del af dem spiser vi nærmest direkte fra planten – der er ikke noget bedre og mere velsmagende end sådan en helt friskhøstet agurk, der endnu er “drivhuslun”. Man kan næsten smage solens stråler der har bagt. Yngsten i familien er vild med at få hele agurker med i skole som snack, så det bliver en del af dem også brugt til. Agurker er også fine at bruge f.eks. i slow juiceren sammen med andre frugter/grønsager, da de indeholder virkelig meget væske.

Madplan uge 24

En anden favorit hos os er agurkesuppe. Opskriften har jeg fra min mor, der garanteret har fået det serveret hos bekendte på et tidspunkt. Det er ikke en ret jeg husker fra jeg var barn, så den er kommet til siden hen. Agurken giver suppen både en virkelig skøn og sart smag, og den flotteste farve. Suppen egner sig perfekt som forret, serveret med et lille stykke flutes til. Og så er det ovenikøbet en både billig, nem og hurtig ret at lave.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Agurkesuppe

Samlet tid 19 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 1 spsk neutral madolie (f.eks. raps eller majs)
  • 1 liter hønsekødbouillon (= 2 terninger)
  • 1 dl madlavningsfløde
  • salt, friskkværnet peber
  • evt. lidt maizena til jævning
  • frisk persille til pynt

Sådan gør du

  1. Agurkerne skives, og svitses i en gryde til de er klare. Drys med salt og peber.

  2. Hønsekødbouillon tilsættes, og agurkeskiverne koger med i ca. 10 minutter til de er møre.

  3. Tag agurkeskiverne op af suppen med en hulske, og blend dem til en ensartet masse.

  4. Hæld agurkemassen tilbage i gryden til suppen, tilsæt fløde og varm igennem. Smag til med salt og peber. Tip: Ønsker du saucen tykkere kan du jævne den med lidt maizena rørt op i lidt vand.

  5. Drys med frisk hakket persille ved servering. Servér flutes til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering