Gulerodskage er en rigtig klassiker – ikke bare hjemme hos mig, men garanteret også i de fleste andre familier. Det er en skøn kage, da gulerødderne giver den en dejlig svampet konsistens, og de gør ydermere at kagen kan holde sig blød og frisk i længere tid end de fleste andre rørekager.
Jeg har bagt den klassiske gulerodskage virkelig mange gange, så engang imellem er det dejligt lige at få inspiration til lidt variation på favoritterne. Opskriften på amerikansk gulerodskage har jeg (sjovt nok) fra USA, og vanen tro med amerikanske opskrifter, så har de det jo med at tilsætte nogle ingredienser vi ikke typisk støder på i de sammenhænge hos os. Det gælder da også for denne opskrift, som i stedet for traditionelt fedtstof indeholder – mayonnaise. Jo, du læste rigtigt. M-A-Y-O-N-N-A-I-S-E. Ja tænk engang. Men det virker altså, og kagen smager suverænt! Opbevar den i køleskab, og servér den kold direkte fra køl.
God fornøjelse!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Amerikansk gulerodskage
Ingredienser
Bunde:
- 5 dl hvedemel
- 2 tsk natron
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 0,5 tsk tørret ingefær
- 1 drys fint salt
- 2 dl mayonnaise
- 3 dl sukker
- 3 æg
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 dl hakket ananas (fra dåse)
- 1 dl mandler (hakkede)
- 1 dl tørrede tranebær
- 4 dl groftrevet gulerod
Icing:
- 1 pakke neutral cream cheese (f.eks. Philadelphia)
- 1 dl flormelis
- 0,5 øko citron (revet skal heraf)
Sådan gør du
-
Bland mel, natron, bagepulver, kanel, ingefær og salt.
-
I en anden skål piskes sukker, mayonnaise, æg og vaniljepulver. Pisk i et par minutter til blandingen tykner.
-
Pisk melblandingen i, og derefter gulerod, ananas, mandler og tranebær.
-
Fór nu 2 stk runde springforme (diameter 21 cm) og fordel dejen ligeligt heri.
-
Bages ved 190 grader (ingen varmluft) i 25-30 minutter.
-
Afkøl de to bunde helt.
-
Rør en icing af flødeost, flormelis og revet citronskal. Smør cirka halvdelen på toppen af den ene bund, og læg den anden bund herover. Smør resten på toppen af kagen, og drys evt. med hakkede mandler på toppen inden servering.
-
Opbevar kagen i køleskab og servér den kold direkte fra køl.