Vi går amok i rabarber i disse dage – det er da én af havens skønneste afgrøder lige nu!
Rabarber eddike får en super flot rød farve, og det smager helt fantastisk af sol og sommer hvis du bruger det i en salatdressing eller i marinader. Det er tilmed vældig let at lave selv, så det kan bestemt anbefales. Udvælg de rabarber stængler der har den flotteste røde farve – jo rødere dine rabarber er, desto flottere en farve til din eddike få.
Eddiken består kun af 2 ingredienser – rabarber og eddike. Vælg den helt klare lagereddike, for at få den flotte røde farve. Alternativt kan du også bruge f.eks. en hvidvinseddike, men personligt synes jeg faktisk at den almindelige klare lagereddike fungerer bedst.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Rabarber eddike
Ingredienser
- 1 liter klar lagereddike
- 1 liter rabarber i skiver
Sådan gør du
-
Rens rabarberne grundigt, og skær dem i stykker á ca. 1 cm.
-
Vask og skold et stort sylteglas, og fyld rabarberne heri. Hæld eddiken over, og sæt låg på.
-
Nu skal eddiken trække i 2-3 uger, hvor du ryster glasset dagligt.
-
Efter ca. 3 uger er eddiken klar. Si den, og hæld den på rensede og skoldede flasker eller glas. Opbevar eddiken mørkt og køligt.
1 comment
Jeg kan se nogen koger eddiken inden den hældes over frugten/rabarberen. Vil den så holde sig bedre, og skal man bruge atamon for at den kan holde sig ? 🙂