Hjemmebagte kammerjunkere smager skønt, og det tager faktisk ikke ret lang tid at lave dem. Så hvis der skal hjemmelavet koldskål på bordet, hvorfor så ikke tilføje prikken over i’et med en gang hjemmebagte kammerjunkere også 🙂 Både dejens konsistens og måden kammerjunkerne laves på minder meget om pebernødder, så det er ret let at gå til. God fornøjelse!
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Kammerjunkere
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 60 stk kammerjunkere
Ingredienser
- 1 æg
- 0,75 dl sukker
- 125 g blødt margarine
- 1/2 dl. kærnemælk
- 280 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillepulver
- Skal af en kvart citron eller lime
Sådan gør du
-
Pisk æg og sukker, til sukkeret er opløst. Tilsæt den bløde margarine, citronskal og kærnemælk.
-
Tilsæt lidt af melet sammen med bagepulver og vanillepulver.
-
Tilsæt resten af melet, indtil dejen har konsistens som en pebernøddedej.
-
Del dejen i 2 lige store dele, og rul hver del til en pølse med en diameter på ca. 2,5-3 cm.
-
Skær skiver der er ca. 1 cm tykke, og læg dem på en bageplade. De kan sagtens ligge ret tæt da de ikke flyder.
-
Bages på den øverste rille ved 180 grader i ca. 15 min.