Pariserbøf var noget af det som min svigermor af og til lavede, og det er hos hende jeg lærte at spise det. Jeg tror faktisk ikke jeg nogensinde har fået det derhjemme. Det er en god gammel kending. Hvor navnet Pariserbøf kommer fra er et rigtig godt spørgsmål. I hvert fald tror jeg ikke at retten har så frygtelig meget med Paris at gøre, men det smager herligt under alle omstændigheder.
Traditionelt spises Pariserbøf med en rå æggeblomme ovenpå, men i vores familie er vi ikke så vilde med præcis det tilbehør, så jeg vælger at lave den uden æggeblommen.
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Pariserbøf
Den helt klassiske
Ingredienser
- 400 g oksefars med lav fedtprocent
- 3 skiver franskbrød
- salt, peber
- smør eller stegemargarine til stegning
Tilbehør:
- hakkede syltede rødbeder
- hakkede syltede asier
- hakkede løg
- kapers
- peberrod
- evt. en rå æggeblomme
Sådan gør du
-
Del farsen i 3 lige store dele, og smør hver del på et stykke franskbrød. Krydr med salt og peber.
-
Smelt smørret på en pande, og læg pariserbøfferne med kødsiden nedad.
-
Steg et minut eller to ved høj varme, og skru derefter ned på svag varme, så de kan stå og stege færdig. De skal stege ca. 20 minutter.
-
Vend pariserbøfferne og steg dem på brødsiden, hvorefter de er klar til servering.