Ovnbagt laks – eller laks i ovn – er noget af det nemmeste og mest lækre man kan servere på en travl hverdag, hvor maden gerne skal kunne nærmest lave sig selv. Frosne laksesider findes efterhånden til en rimelig pris i de fleste supermarkeder, så køb dem når de er på tilbud og hav dem på lager i fryseren.
Med laks i ovn kan aftensmaden stå på bordet på bare 20 minutter.
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Laks i ovn
Herlig ovnbagt laks
Ingredienser
- 1 lakseside (beregn ca. 200 g pr. person)
- Frisk eller tørret dild
- 1 økologisk citron
- Salt + peber - eller citronpeber
Sådan gør du
-
Smør et ovnfast fad med olie, og læg laksesiden direkte derpå med skindsiden nedad.
-
Drys laksen med dild og krydderier.
-
Læg ttil sidst skiver af citron på toppen.
-
Bag laksen ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 20 minutter, så den begynder at blive lys i kanten.
-
Serveres med f.eks. hollandaise sauce og nye kartofler til,