Store Bededag i morgen betyder Store Hvededag i dag 🙂
Jeg har – traditionen tro – bagt grove hveder. Jeg har de sidste mange år brugt den skønne opskrift fra Karoline / Arla, dog med et par små justeringer sådan hen ad vejen. Og det er da også den der kommer her.
Lignende opskrifter:
Brigsteds boller
Koldthævede durumboller med chia frø
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Grove Hveder
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 15 stk
Ingredienser
- 2 dl. knækkede hvedekerner
- 4 dl. mælk (kan erstattes af vand)
- 25 g. margarine
- 1 dl. græsk yoghurt
- 50 g gær
- 2 tsk sukker
- 3 tsk groft salt
- 1 æg
- 850 g hvedemel
Sådan gør du
-
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme i ca. 15 minutter. Hvis der er mere vand tilbage, sies dette bort til slut. Tag gryden af varmen og smelt margarinen i kernerne.
-
Tilsæt mælk, og hæld blandingen i en røreskål.
-
Tilsæt yoghurt. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser, dog kun så meget mel at dejen bliver smidig og ikke klistrer for meget.
-
Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over i ca 45 min.
-
Ælt dejen let igennem, og del den i 15 dele. Hver del trilles til en bolle.
-
Tag et rektangulært fad (ca. 25 x 35 cm) og sæt bollerne tæt. Lad dem efterhæve ca. 15 min.
-
Bages midt i ovnen v. 200 grader i ca. 15 min. til de har fået farve.
-
Inden servering flækkes de og ristes.