Home BrødopskrifterBoller Grove Hveder

Grove Hveder

Grove hveder

Store Bededag i morgen betyder Store Hvededag i dag 🙂

Jeg har – traditionen tro – bagt grove hveder. Jeg har de sidste mange år brugt den skønne opskrift fra Karoline / Arla, dog med et par små justeringer sådan hen ad vejen. Og det er da også den der kommer her.

Lignende opskrifter:
Brigsteds boller
Koldthævede durumboller med chia frø

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Grove Hveder

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 15 stk
Forfatter Hverdagsro.dk / Karolines Kogebog

Ingredienser

  • 2 dl. knækkede hvedekerner
  • 4 dl. mælk (kan erstattes af vand)
  • 25 g. margarine
  • 1 dl. græsk yoghurt
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 3 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 850 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Kog hvedekernerne i vand ved svag varme i ca. 15 minutter. Hvis der er mere vand tilbage, sies dette bort til slut. Tag gryden af varmen og smelt margarinen i kernerne.

  2. Tilsæt mælk, og hæld blandingen i en røreskål.

  3. Tilsæt yoghurt. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser, dog kun så meget mel at dejen bliver smidig og ikke klistrer for meget.

  4. Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over i ca 45 min.
  5. Ælt dejen let igennem, og del den i 15 dele. Hver del trilles til en bolle.
  6. Tag et rektangulært fad (ca. 25 x 35 cm) og sæt bollerne tæt. Lad dem efterhæve ca. 15 min.
  7. Bages midt i ovnen v. 200 grader i ca. 15 min. til de har fået farve.
  8. Inden servering flækkes de og ristes.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering