Påskekage med safran er en skøn gul kage, der både smager og dufter skønt af safran. Og så har den en helt fantastisk påskegul kulør, som man kun kan blive glad i låget af at se på!
Det der gør kagen endnu mere relevant her til påske er pynten på toppen. Klip et rundt gækkebrev – eller endnu bedre: få dit barn eller andre børn i familien til at klippe et fint gækkebrev. Dette lægges så på toppen af den bagte kage, og der drysses med flormelis. Fjern forsigtigt gækkebrevet, og mønsteret fra det klippede gækkebrev vil nu have dannet det flotteste hvide blondemønster på toppen af kagen. Så bliver det da nærmest ikke mere påskeagtigt!
Følg de lette instruktionerne nedenfor – det er slet ikke svært!
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN
Påskekage med safran
Skøn gul kage der dufter og smager af safran. Spis den enten som den er, eller med lidt flødeskum og friske bær til.
Ingredienser
- 200 g smør
- 0,5 g safran (pulver)
- 2 æg
- 1,5 dl mælk
- 3 dl sukker
- 4 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 øko appelsin (saft + skal)
- rasp til formen
- flormelis til drys på toppen
Sådan gør du
-
Smelt smørret - det gøres lettest i mikroovnen.
-
Pisk æg og sukker lyst.
-
Tilsæt mælk, safran, appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og det smeltede (let afkølede) smør.
-
Bland mel og bagepulver, og rør blandingen i. Dejen vil være vældig gul og ret flydende.
-
Smør en springform (diameter ca. 20 cm) og drys den med rasp. Hæld dejen i formen.
-
Bag kagen ved 175 grader (ingen varmluft) i ca. 45 minutter. Hvis den begynder at få for meget farve lægges du et stykke staniol over. Test med en tandstikker om den er bagt færdig.
-
Afkøl kagen på en bagerist.
-
Klip et rundt gækkebrev - den færdig størrelse skal passe cirka til overfladen af kagen.
-
Fastgør gækkebrevet til toppen af kagen. Det gøres lettest med hjælp af nogle knappenåle. Det er meget vigtigt at gækkebrevet ikke kan rykke sig når du drysser flormelis over.
-
Drys overfladen med flormelis.
-
Når hele overfladen er dækket med et godt lag fjernes knappenålene forsigtigt, og herefter løftes selve gækkebrevet forsigtigt af, så mønsteret ikke ødelægges. Pas også på at der ikke drysser flormelis ned på kagen fra papiret.
-
- og vupti! Så er din flotte kage klar!