Blinis er navnet på små russiske pandekager. I denne version er dejen tilsat hytteost. De serveres typisk som forret.
Nu nærmer nytåret sig jo med hastige skridt. Til forret nytårsaften får vi altid blinis serveret med stenbiderrogn, creme fraiche / græsk yoghurt og rødløg. Det er ikke noget for vores børn, men de voksne elsker det 🙂 Det er en dejlig nem forret, for blinis kan du sagtens bage i forvejen, smide i fryseren, og så lige varme op i ovnen inden servering. Så slipper du for at bruge tid på det på selve dagen.
Opskriften her på blinis med hytteost har fulgt mig i rigtig mange år. De traditionelle blinis bages med boghvedemel, men i denne opskrift tilsættes i stedet hytteost. Det giver dem et noget mere rustik udseende, og gør dem langt mere saftige. Vi har også af og til lavet de almindelige, men det her er altså favoritten hos os.
Bag enten dine blinis i en blinispande eller på en almindelig stegepande. Fordelen ved blinispanden er, at det er nemt at få dem lige store og pænt runde.
Andre idéer til lækre forretter:
Gravad laks
Champignons a’la Hverdagsro
Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Blinis med hytteost
Ingredienser
- 250 g. hytteost neutral
- 3 stk. æg
- 2 spsk. smør (smeltet)
- 0,5 tsk. salt
- 5 spsk. hvedemel
- Smør/margarine til stegning
Sådan gør du
-
Fyld hytteosten i en skål og rør den blød og jævn. Det gøres lettet med en gaffel.
-
I en anden skål pisker du æggene med en håndmixer.
-
Bland æggene med hytteost, salt og smeltet smør.
-
Tilsæt til sidst mel, og rør dejen glat med håndmixeren.
-
Bag pandekagerne i en blinispande. De skal ikke være alt for tynde.
-
Serveres lune med stenbiderrogn, creme fraiche / græsk yoghurt og hakkede rødløg. Pynt med dild og citron.
Kunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂