Juleaften er fejret, og 1. juledag står for døren. For mange betyder det julefrokoster i de kommende dage, og nogle ting kan bare ikke undværes på netop julefrokostbordet. Hos mig gælder det æbleflæsk.
En af mine absolutte favoritter på frokostbordet i julemåneden er Æbleflæsk. Når det er på bordet, når jeg faktisk sjældent at smage noget som helt andet, for det er bare så suverænt godt. Jeg ved ikke hvorfor vi aldrig laver det på andre tider af året, for det er virkelig en genial opfindelse. Og så er det virkelig nemt at lave!
Opskriften jeg bruger har fulgt mig i mange år, og den virker hver gang. Jeg plejer at bruge madæbler til retten – mest fordi det tilfældigvis er sådan et æbletræ vi har i haven. Man kunne sagtens bruge alle mulige andre type af æbler, som ville virke lige så godt. Rigtig god fornøjelse!
Gå til mange flere juleopskrifter lige her
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Æbleflæsk
Ingredienser
- 3 store æbler evt. madæbler
- 1 løg
- 1 dl. vand
- 1 pakke bacon i tern 200 g
- salt peber
Sådan gør du
-
Skræl æblerne og skær dem i middelsmå tern.
-
Hak løget fint.
-
Steg bacon sprød på panden, og hæld det på en tallerken.
-
Lad bacon fedtet blive på panden, og tilsæt evt. lidt olie. Steg løget blødt.
-
Tilsæt æblerne, og steg et minut eller to. Hæld vand ved, og skru ned på middelvarme.
-
Lad æblerne stege/koge, til de begynder at koge ud og blive bløde/lidt mosede.
-
Krydr med rigeligt peber og salt.
-
Bland halvdelen af det stegte bacon i blandingen.
-
Hæld i en skål, med resten af den stegte bacon ovenpå.