En julesmåkage jeg tit bagte dengang jeg boede hjemme, men som faktisk totalt var gået i glemmebogen hos mig, er Svenske Chokoladebrød. Jeg fatter virkelig ikke hvordan jeg kunne glemme alt om dem i alle de år, for det er da en totalt fantastisk småkage – hold nu fast hvor de smager godt!!
I december i år begyndte svenske chokoladebrød så at dukke op på diverse sociale medier, og så var der et lille lys der blinkede i min halvgamle hjerne. Dem måtte jeg da helt klart prøve at bage igen!
Og det var præcis ligeså let at bage dem som jeg huskede det. Og de blev præcis lige så fantastisk gode! Jeg tror de ender med at blive hele familiens favoritter!
Man kan drysse svenske chokoladebrød med præcis de hakkede nødder man har lyst til. Jeg dryssede denne gang med usaltede pistacienødder, som ser vældig fint ud, men man kunne ligeså godt bruge f.eks. mandler, pecan nødder, eller valnødder.
De er vældig nemme at bage, så de større børn vil sagtens kunne gøre det selv. Det er et lækkert lille juleprojekt!
Gå på opdagelse i masser af andre juleopskrifter lige her.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Svenske chokoladebrød
Ingredienser
- 300 g mel
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk kakao
- 200 g smør eller margarine blødt
- 1 æg
- Ovenpå:
- Æggehvide
- sukker
- Hakkede nødder usaltede pistacienødder / mandler / pecan e.lign.
Sådan gør du
-
Tag smørret ud i god tid, så det når at blive blødt. Alternativt kan du lige give det 20 sekunder i mikroovnen.
-
Bland alle de tørre dele. Det gøres lettest i en køkkenmaskine.
-
Tilsæt det bløde smør, og til sidst ægget.
-
Dejen bliver rimeligt blød.
-
Del dejen i 4 dele, og tril hver del til en pølse. Tykkelse: 1,5-2 cm.
-
Læg 4 pølser på en bageplade med bagepapir på, og placeret med god afstand imellem.
-
Pensl dem med æggehvide og drys med først finthakkede nødder og dernæst sukker.
-
Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.
-
De vil flyde ud under bagningen.
-
Lige efter de er kommet ud af ovnen skærer du dem i skrå snitter på ca. 3 cm bredde.
-
Lad dem køle helt af inden du kommer dem i en kagedåse.