Hummus er et favorit tilbehør til sommerens grillmad, og smager også totalt skønt i f.eks. pitabrød, som spread på en sandwich, eller til kyllingespyd. Vi skal i aften have det med falafler. Min version er (modsat de fleste andre hummus opskrifter) ikke tilsat tahin, men indeholder derimod græsk yoghurt. Du kan alternativt tilsætte creme fraiche, men det er vigtigt den ikke er for tynd (derfor bruger jeg altid den græske).
Servér f.eks. hummus til:
Spicy chicken wraps
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Hummus med græsk yoghurt
4 pers. (eller ca. 2 dl.)
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 dl. olivenolie
- 2-3 fed hvidløg presset
- 1 tsk chili
- 4-5 spsk. citronsaft
- 1/2 dl. græsk yoghurt 4% el.lign
- salt peber
Sådan gør du
-
Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt i en si.
-
Bland alle ingredienser – undtagen yoghurt! – og blend det hele sammen med en stavblender. Når det har fået en tilpas cremet konsistens, rører du yoghurten i. Det gør ikke noget at massen ser lidt “grynet” ud; jeg kan selv bedst lide hummus når det ikke er fuldstændig blankt og cremet. Smag til med salt og masser af peber, samt evt. mere citronsaft.