Vi er vilde med jordskokkesuppe hjemme hos os. Jeg fik for nogen tid siden en pose jordskokker af min søde genbo. De skal bruges i dag i en lækker omgang cremet suppe, med et drys sprød bacon ovenpå. Vi elsker i det hele taget supper hjemme hos os, og jordskokker egner sig så fint her. Udover det, så er det jo en ret hurtigt lavet omgang aftensmad, hvilket passer mig helt fint på en travl hverdag.
Vi har ikke selv forsøgt os med jordskokker i haven, men det kunne da godt være at man skulle give det et forsøg til næste sommer 🙂
Links til andre lækre supper:
Legeret kartoffelsuppe
Kinesisk suppe
Tomatsuppe
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Jordskokkesuppe
Antal 3 -4 pers.
Ingredienser
- 300 g jordskokker
- 300 g kartofler
- 2 løg
- 2-3 spsk olivenolie
- 1 liter grønsagsbouillon
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- 1 tsk revet muskatnød
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 pk. bacon i tern
- Tilbehør: Grovflutes
Sådan gør du
-
Skræl grønsagerne og skær dem i tern.
-
Svits dem et par minutter i olien i en stor gryde.
-
Tilsæt bouillon, og lad retten simre ca. 20 minutter.
-
Imens rister du bacon på en pande.
-
Blend suppen - det gøres lettest med en stavblender direkte nede i gryden.
-
Tilsæt fløde, muskatnød og citronsaft, og kog suppen yderligere 5 minutter.
-
Smag til med salt og peber.
-
Serveres med bacon drysset over samt grovflutes til.