Foliebøffer (eller bøf i staniol) var vist ret stort tilbage i slut 80’erne, og selv om retten måske er lidt retro, så holder den stadig! Vi skal have den i aften serveret med bagte kartofler, og en super nem tomatsauce. Det tager ikke mange minutter at forberede det hele, og så passer det sig selv i ovnen lige til det skal serveres. Så en virkelig nem og hurtig ret!
Inspiration til andre lette hverdagsretter med oksefars:
Moussaka
Lasagne
Hverdagsgryde
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Foliebøffer med bagte kartofler og nem tomatsauce
4 pers.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ingredienser
- 400 g. oksefars
- 200 g. champignons
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- Margarine eller olie til stegning
- salt, peber
Tomatsauce:
- 1 ds. hakkede flåede tomater
- 250 ml. madlavningsfløde 4%
- Sellerisalt, salt, peber
- 4 bagekartofler
Sådan gør du
-
Start med at skylle kartoflerne grundigt. Til side med dem.
-
Hernæst former du 4 bøffer, samt at snitte grønsagerne. Champignons skæres i skiver, og peberfrugten i tern. Steg bøfferne kort på en pande, og krydres med salt og peber.
-
Mål 4 relativt store stykker staniol af, og læg en bøf på hver (med den blanke side af staniolen ind imod maden).
-
På den samme pande steger du nu løg + champignons, og når løgene er ved at være lidt bløde tilsætter du peberfrugt. Steg et minuts tid, og krydr med salt og peber.
-
Hæld grønsagerne over bøfferne, og saml staniolen om hver bøfpakker foroven.
-
Sæt bøfpakkerne i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen v. 200 grader i ca. 1 time.
-
Samtidig på en bagerist under bøfferne sætter du dine bagekartofler. De skal også have en time i ovnen.
Tomatsauce:
-
Mix alle ingredienserne til saucen i en gryde. Når der er 5-8 minutter tilbage til bøffer og kartofler er klar tænder du for saucen, og varmer den op til kogepunktet. Kog et minuts tid.