Vi er gået ind i november, og det begynder så småt at dufte lidt af jul i krogene. Vi har fået risengrød i aften – mere julet bliver det ikke! Det smager skønt, og hvis der mod forventning skulle være rester til dagen efter, kan man smide det i en pandekager og bage de skønneste klatkager.
Hvad drikker du normalt til risengrød? Her i huset drikker farmand nisseøl, men vi andre foretrækker solbærsaftevand.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Risengrød
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 2 l. sødmælk
- 3 dl. grødris
- 0,5 tsk salt
- Tilbehør:
- Kanel
- sukker
- smør
Sådan gør du
-
Hæld mælken i en gryde, og bring den i kog.
-
Tilsæt ris og salt, skru ned på ganske svag varme, og kog grøden til den er tyk som den skal være. Rør i gryden af og til.
-
Det tager ca. 1 - 1,5 time.
-
Bland kanel og sukker sammen til en omgang kanelsukker. Drys det på grøden, og top op med en kold smørklat!