I dag er det officielt Halloween, så hvad er mere oplagt end at fejre det med en lækker varm omgang græskarsuppe!
Første gang jeg stødte på Halloween var tilbage i 1984 hvor jeg var udvekslingsstudent i USA. Vi udhulede faktisk ikke græskar, men gik i samlet flok rundt og “trick or treat”ede ved alle husene i byen. Der har garanteret også været en halloween fest eller 2, men det husker jeg faktisk ikke. Det varede kun få år efter at jeg var kommet hjem, før vi danskere begyndte at tage højtiden til os, og siden da har det vrimlet med udhulede græskar og uhyggeligt pynt hvert år på denne tid. Jeg synes det er ret hyggeligt, så skidt med at vi har stjålet idéen fra amerikanerne 🙂
Græskarsuppen her laves med et hokkaido græskar, som kan købes i de fleste supermarkeder.
Opskrifter på andre lækre supper:
Jordskokkesuppe
Kinesisk suppe
Tomatsuppe
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Græskarsuppe
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 1,25 l. bouillon
- 1 løg hakket
- 2 fed hvidløg
- 1,5 dl. piskefløde
- salt peber
- Pynt:
- græskarkerner
- æble
- Græsk yoghurt
- Ristede bacontern
Sådan gør du
-
Vask græskarret, og halvér det. Fjern kerner og "indmad" og skær græskarret i store tern (med skal).
-
Fyld græskar, løg, hvidløg og bouillon i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre indtil græskarret er mørt.
-
Tag gryden af varmen, og blend suppen jævn med en stavblender.
-
Sæt gryden over varmen igen, og tilsæt piskefløde. Varm op - det skal ikke koge.
-
Smag til med salt og peber.
-
Til: Du kan tilsætte andre krydderier alt efter smag (f.eks. kommen / ingefær / etc.)
-
Topping forslag:
-
Græskarkerner ristet på en pande i smør eller olivenolie.
-
Æbletern
-
Græsk yoghurt
-
Ristede bacontern