Jeg elsker løg, og én af mine yndlingstærter er en løgtærte. En klassisk løgtærte kan spises både som til frokost og som aftensmad – og så er den helt genial på en buffet eller til skovturen! Fordelen er at den kan tilberedes dagen før, og så bare eventuelt lige lunes inden servering. Den smager også fint kold.
Det er ikke svært at bage løgtærte, og faktisk har man som oftest de fleste af ingredienserne stående, så det kræver ikke de store indkøb. Jeg serverer den som regel med en grøn salat til, og evt. et drys bacon på toppen.
Opskrifter på andre tærter:
Porretærte
Quiche Lorraine a’la Hverdagsro
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Løgtærte
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 pers.
Ingredienser
- Dej:
- 100 g. margarine
- 3 dl. mel
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk vand
- Fyld:
- 3 store løg
- 2 æg
- 1 dl. piskefløde
- 1 dl. mælk
- 0,25 tsk muskatnød
- salt peber
- 100 g revet ost
- evt. lidt bacon i tern
Sådan gør du
-
Start med at lave dejen:
-
Fyld mel i en røreskål, og tilsæt margarinen der skal være skåret i små tern.
-
Nulr margarinen ud i melet, så det bliver til pulver. Tilsæt salt, og saml til sidst dejen med vand. Ælt dejen til en klump.
-
Læg et stykke bagepapir ud på køkkenbordet, og rul dejen ud herpå.
-
Smør et tærtefad, og læg dejen over i fadet. Skær kanten pænt til, og tryk evt. en gaffel mod kanten hele vejen rundt.
-
Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden v. 200 grader i ca. 15 minutter.
-
Mens bunden bager tilberedes fyldet.
-
Pil og halvér løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg dem bløde på en pande i lidt olie eller smør.
-
Bland alle de øvrige ingredienser i en røreskål, og når løgene er bløde tilsættes de blandingen.
-
Fyld blandingen i den forbagte bund, og sæt fadet tilbage i ovnen.
-
Skru ned på 175 grader, og bag tærten færdig, ca. 30 minutter.
-
Læg staniol over når den begynder at have den rigtige farve.
-
Serveres med salat og evt. et drys stegt bacon over.