Til sådan en våd og råkold oktober søndag er det lækkert med en gang Bøf Stroganoff at varme sig på. Retten har også den kæmpe fordel at den kan laves i forvejen, så når den skal bruges varmes den bare op. Jeg har i dag lavet den her fra formiddagen af, og så er den klar til i aften når vi engang bliver sultne.
Vi serverer som regel retten med enten kartoffelmos eller rodfrugtmos, men det smager også skønt med ris.
Bøf Stroganoff er fryseegnet.
Hverdagsro.dk holder lige en lille pause de næste par dage da jeg er ude at rejse med jobbet – jeg vender stærkt tilbage på fredag. Ha’ en dejlig uge!
Andre lune efterårsretter:
Minestrone
Lasagne
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Bøf Stroganoff
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 350 g oksekød i strimler eller tern
- 200 g bacon i tern
- 1 løg
- 250 g champignons
- 3 tsk paprika
- 2 spsk tomatpure
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- 2,5 dl. skummetmælk
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du
-
Varm olivenolie i en gryde og rist bacon og grofthakket løg. Når bacon har fået farve hældes blandingen i en skål.
-
I stegefedtet der er tilbage i gryden steges nu champignons (skåret i kvarte). Når de er bløde hældes de over i skålen til løg og bacon.
-
Kom lidt mere olivenolie i gryden, og brun nu kødet sammen med paprika. Når det er brunet tilsættes tomatpure.
-
Tilsæt fløde, mælk, og de stegte champignons, løg og bacon, og krydr med salt og peber.
-
Lad retten småsnurre i ca 45 minutter.
-
Retten er klar til servering, eller du kan nu sætte den på køl og så bare varme den op inden servering.
-
Serveres med kartoffelmos, rodfrugtmos eller ris.