For mange år siden – “dengang mor var barn” – bestod en hjemmebagt kage rigtig ofte af en form for sandkage bagt i en aflang brødform og serveret skåret i skiver. Andre end mig der husker det? Det var vel egentlig forløberen for nutidens muffins, for dengang fandtes der altså ikke alle de sjove og flotte papirforme til muffins som vi har i dag. Så når jeg husker tilbage på kager serveret både derhjemme men også hos mine bedsteforældre, så er det meget de sandkage-lignende kager jeg husker.
Sandkagen her er en helt klassisk én af slagsen. Man kaldte den vist også en pund-til-pund kage, fordi det er nogenlunde ens mængder der skal i af de forskellige ingredienser.
Andre kager du sikkert også vil synes om:
Banana bread
Marmorkage med squash
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Sandkage
Ingredienser
- 4 æg
- 200 g blødt margarine
- 200 g sukker
- 200 g mel
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
-
Pisk æggene luftige med sukker og vaniljepulver.
-
Tilsæt mel, og til sidst det bløde margarine.
-
Fyldes i en aflang form (smurt eller foret med bagepapir).
-
Bages ved 175 grader nederst i ovnen i ca. 50 minutter.