En hjemmelavet pizza er faktisk rigtig nem hverdagsmad. Hvis det kniber med tid kan man købe færdig pizzadej i langt de fleste supermarkeder, men det tager nu heller ikke lang tid at ælte en dej sammen selv.
Denne pizza er af den såkaldt hvide slags, dvs. uden tomatsauce i bunden. Det er jeg selv stor fan af 🙂 Spinaten bages i denne version med. Man kunne også vælge først at drysse den over når pizzaen er bagt, så spinaten serveres som frisk og grøn, men den bagte friske spinat er altså rigtig lækker.
Denne portion rakte i vores familie til 4 voksne, plus to mindre stykker til næste dags madpakker.
Flere lækre pizza opskrifter:
Pulled pork pizza
Grønsagspizza med serrano skinke
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Pizza med parmaskinke og spinat
Ingredienser
- Pizzadej:
- 15 g gær
- 1 spsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 3,5 dl. vand
- Ca. 500 g pizzamel
- Fyld:
- 3 spsk grøn pesto f.eks. den fra Rema1000
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 3 mozzarellaoste
- 2 pk. parmaskinke ca. 10-12 skiver i alt
- 2 håndfulde frisk spinat
Sådan gør du
-
Pizzadej:
-
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
-
Rør mel i til dejen er smidig.
-
Stil dejen til hævning en god times tid.
-
Saml pizzaen:
-
Rul pizzdejen ud direkte på et stykke bagepapir, til den fylder næsten det hele.
-
Løft papir + dej over på en bageplade.
-
Bland pesto og oliven olie, og pensl hele bunden med dette. Drys groft salt over.
-
Skær mozzarella ostene i små tern, og drys disse på bunden så de kommer over det hele.
-
Læg skiver af parmaskinke herover, og drys til sidst de friske spinatblade over.
-
Sæt i en 240 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter, til kanten har fået farve.
Kunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂