Jeg er ret vild med Tiramisu i alle afskygninger. Familiens drenge er dog ikke glade for kaffe, så derfor eksperimenterer vi af og til med at lave det med diverse andre ting. I denne opskrift er kaffen blevet erstattet af granatæblejuice, og det giver en rigtig fin smag, der også spiller godt med de friske figner.
Hvis man ønsker lidt mere gas på smagen, kan man evt. dryppe toppen af desserten med Grand Manier.
Andre lækre tiramisu varianter:
Hindbær tiramisu
Tiramisu orange
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Tiramisu med granatæblesaft og figner
Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 2 æg
- 1 bæger mascarpone 250 g
- 3-4 spsk ahornsirup
- 12 Ladyfinger kager
- 1 glas granatæblejuice
- 1 spsk kakao
- 4 friske figner
Sådan gør du
-
Start med at piske æggehviderne stive.
-
Blommerne piskes sammen med ahornsirup til blandingen er lys.
-
Rør mascarponen i æggeblomme blandingen. Det tager lidt tid, da klumperne skal røres helt ud.
-
Vend æggehviderne i, og fyld cremen op i en sprøjtepose.
-
Find 4 glas til anretning. Det er bedst hvis de ikke er alt for smalle - der skal cirka kunne ligge en halv Ladyfinger kage på tværs. Whiskey glas er gode!
-
Dæk bunden af glasset med creme. Drys med kakap (gennem en si).
-
Del en ladyfinger kagei 2, og dyp hver den (en ad gangen) i granatæblejuice.
-
Læg de 2 kagedele over cremen.
-
Dæk med endnu et lag creme, og fortsæt på samme måde. Der afsluttes med creme og kakao.
-
Dæk glassene med film, og sæt dem i køleskab i 4-6 timer.
-
Lige inden servering lægges en udskåret frisk figen oveni hvert glas (skåret i kvarte).