Home HovedretterFisk Vitello con tonno
Vitello con tonno

Tilbage i midt 90’erne da manden og jeg boede i Rom i et halvt år, stiftede vi første gang bekendskab med den skønne ret – Vitello con tonno. Nogle kalder den også Vitello Tonnato. Det betyder frit oversat “Kalv med tun”. Man ser det ofte serveret som en forret, men faktisk kan man sagtens servere det også som hovedret (det gør vi som regel) – så skal der bare noget salat og flutes til.

I Italien finder man kalvekød i ethvert supermarked – stort som småt. Det gør man så ikke lige i Danmark….. Vi laver derfor retten enten med kalkunkød eller med kyllingebryst. Enhver italiener med respekt for sig selv vil da garanteret sige at det er heeeeeelt ude i skoven, men det smager altså helt fint, og gør at man kan lave retten både rimeligt nemt og billigt – også i Danmark.

Opskriften har vi selv kreeret baseret på det vi smagte i Italien. Selve tun delen skal i denne version ikke blendes (som mange gør), så det er en mere rustik og ikke cremet tunblanding vi bruger.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Vitello con tonno - a'la Hverdagsro

Køkken Italiensk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • olivenolie til stegning
  • 1 dåse tun i olie
  • 1 dl. let mayonnaise
  • 2 spsk kapers
  • 2 tsk citronsaft
  • salt peber
  • Evt. bredbladet persille til pynt

Sådan gør du

  1. Skær kyllingebryst kødet i tynde skiver. De skal være ca 0,5-1 cm tykke.
  2. Steg kødet på en pande i olivenolie, til det er mørt. Det skal ikke få masser af farve.
  3. Sæt kødet på køl.
  4. Lav tunblandingen således:
  5. Dræn tun for olie, og hæld det i en skål.
  6. Tilsæt kapers, citronsaft, salt, peber og mayonnaise, og bland godt.
  7. Tag kødet og fyldet ud af køleskabet et lille stykke tid inden serveringen, så det ikke er helt køleskabskoldt. Læg en god skefuld tunfyld ovenpå hver skive kød.
  8. Pynt evt. af med bredbladet persille, lidt kapers eller en citronbåd.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering