Drivhuset bugner lige nu af grønne tomater, så hvorfor ikke kaste sig ud i en rigtig amerikansk sydstats klassiker – nemlig Stegte Grønne Tomater! Måske husker du filmen….? De laves bedst med tomater af en vis størrelse, men bare brug det som dine planter nu engang byder på. Dem jeg lavede denne gang var ikke så store.
Man kan spise tomaterne som en lille frokost ret, evt. med salat til (ok – det ville man nok ALDRIG gøre i Georgia), men det ville altså smage fint! Server dem med en hjemmerørt kreoler remoulade (du finder opskriften lige her), dryp dem med lidt citronsaft, og så kører det!
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Stegte grønne tomater
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 5-6 grønne tomater gerne lidt store
- 2 dl. majsmel det gule - ikke Maizena
- 1,5 tsk urtesalt eller sellerisalt
- peber
- 1 æg
- 0,5 dl. mælk
- Lidt citronsaft
- Olie til stegning rapsolie eller anden neutral olie
Sådan gør du
-
Bland i en dyb tallerken majsmel og urtesalt + peber.
-
I en anden dyb tallerken rører du æg og mælk sammen.
-
Skær tomaterne i skiver, der er ca. 1 cm tykke.
-
Vend hver skive først i æggeblandingen, og derefter i melblandingen.
-
Opvarm en god mængde olie i en pande (bunden skal dækkes), og varm det op.
-
Læg alle tomatskiverne på, og steg dem til de får lidt farve.
-
Læg de stegte tomatskiver på køkkenrulle, så den overskydende olie kan dryppe af.
-
Ved bordet dryppes de med lidt citronsaft.