Det er fredag, og vi har skudt weekenden i gang med en skøn svampet gulerodskage. Det er længe siden at jeg sidst har bagt gulerodskage, men det er jo både hurtigt og nemt. Denne fungerer ligeså godt hvis man udskifter gulerødderne med squash, eller evt. tager halvt af hver. Jeg fyldte min med hakkede valnødder der havde ligget i honning, men disse kan snildt udelades – den bliver lige lækker for det!
Du vil sikkert også kunne lide:
Amerikansk apple pie
Sandkage
Kanelsnegle
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Gulerodskage med lækker syrlig frosting
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ingredienser
- 150 g. margarine
- 4 gulerødder eller 2 gulerødder + 1 lille squash
- 100 g sukker
- 100 g rørsukker
- 3 store æg
- 150 g. mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- Evt. 1 tsk kanel
Frosting:
- 1 bæger creme cheese f.eks. Philadelphia
- Fint revet skal af 1 citron eller 1 lime
- 1 spsk citronsaft
- 1 vanillestang
- Evt. en håndfuld hakket mynte
Sådan gør du
-
Rør den bløde margarine med sukker og rørsukker.
-
Tilsæt de groft revne gulerødder og æg.
-
I en anden skål sigtes mel, bagepulver, salt og evt. kanel sammen.
-
Melblandingen tilsættes æggeblandingen, og dejen hældes i en smurt springform (jeg har brugt én med en diameter på ca. 25 cm).
-
Kagen bages ved 180 grader i ca. 40 minutter. Hvis du bruger varmluft skal du sænke temperaturen til 175 grader.
Frosting:
-
Alle ingredienserne blandes sammen. Det er en god idé at blande det et par timer før, så det når at trække smag. Sæt det i køleskab når det er blandet.
-
Når kagen er helt kold kan du smøre frosting på. Pynt med revet citronskal eller mynteblade.
Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.