Glædelig fredag og velkommen til ugens Happy Hour Friday – i dag med opskrift på en af de lækreste cocktails jeg har fået længe: Havtorn Fizz.
Min mand er ikke en specielt stor fan af Havtorn, og selv han har måttet indrømme, at det var den bedste havtorn han til dato havde smagt. Siruppen skal laves i forvejen så den når at køle helt ned, men ellers er det en virkelig nem cocktail at lave.
Havtorn fås på frost i de fleste supermarkeder, og de kan tages direkte fra frost når du skal lave siruppen. Drinken kan også sagtens laves i en mocktail version (dvs. uden alkohol); så udelader du bare gin.
Jeg brugte en gammel sjat “slave gin” vi havde stående; i en cocktail som denne er der ingen grund til at bruge en lækker dyr én, da smagen vil blive overdøvet af havtornen 🙂
Er du fizz-cocktail-fan? Så vil du også kunne lide denne:
Granatæble fizz
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Havtorn Fizz
Ingredienser
- Havtorn sirup:
- 100 g havtorn gerne fra frost
- 150 g sukker
- 1 dl. vand
- Øvrigt:
- 6 cl. gin
- citronsaft
- isterninger
- danskvand
Sådan gør du
-
Start med at koge en sirup af havtorn, sukker og vand. Den skal koge indtil sukkeret er opløst og bærrene er helt bløde.
-
Hæld siruppen gennem en si, og stil i køleskabet til det er helt koldt.
-
Hæld 4-5 cl sirup i bunden af hvert glas, herefter gin og en tsk citronsaft.
-
Rør rundt.
-
Fyld glasset op med isterninger, og top til sidst op med danskvand.
-
Pynt evt. med frisk mynte.