Vi fik Pulled Pork forleden, og som sædvanlig var der en god portion til overs. En af de klassiske andendags retter med pulled pork er pizza, og det er der ikke noget at sige til, for det smager vildt godt, og er en lækker og nem måde at få brugt resterne på. Jeg synes ikke man skal fylde alt for meget andet fyld på en pulled pork pizza, men det er selvfølgelig smag og behag (og afhængig af hvor meget kød man har – det skal jo gerne kunne dække!). Har man lyst til ekstra fyld kunne man f.eks. vælge champignons, løg eller (smidt på efter bagning) ruccola.
Vi bagte 2 pizzaer på bagesten ude på grillen – det passede fint til 4 personer. Hvis man bager dem på denne måde er det vigtigt at bagestenen er super varm inden pizzaen lægges på; ellers bliver bunden ikke ordentlig sprød.
Man kunne også sagtens bage flere små pizzaer, og så fryse dem ned til madpakkerne.
Serveres dryppet med grøn tabasco sauce.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Pulled Pork Pizza
Ingredienser
- Dej:
- 15 g gær
- 1 spsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 3,5 dl. vand
- Ca. 500 g mel (pizzamel eller hvedemel - eller et mix)
- Fyld:
- 200 g Pulled Pork rester
- 2,5 dl. tomat passata (eller 1 ds. hakkede og blendede tomater)
- 1 pose revet ost
- Oregano (eller pizzakrydderi blanding)
- Olivenolie
- Groft salt
Sådan gør du
-
Start med at lave dejen, som bare er en helt almindelig pizzadej:
-
Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
-
Ælt melet i lidt ad gangen til dejen er smidig.
-
Sæt dejen til hævning en god times tid.
-
Når dejen er klar, deles den i 2. Hvert stykke udrulles til pizza størrelse.
-
Det er vigtigt at du har godt med mel på bordet når du ruller den. Hvis pizzaen skal bages i ovn, kan du med fordel rulle dejen ud direkte på bagepapiret, som du derefter flytter over på bagepladen inden fyldes lægges på.
-
Fyld:
-
Start med at "smøre" tomatpassataen ud på hele pizzabunden. Det skal ikke være et tykt lag.
-
Herover kommer du den revne ost.
-
Over osten pulled pork - riv det i små stykker så du kan dække hele pizzaen.
-
Dryp overfladen med lidt olivenolie, og drys med krydderi og lidt groft salt.
-
Bages ved 250 grader i 5-10 minutter til osten er smeltet og kanten har fået godt med farve.