Et hjemmebagt flettet madbrød med rød peber smager fantastisk som tilbehør til f.eks. en lækker salat.
Jeg havde et par røde peberfrugter liggende som jeg ikke lige havde fået brugt, så de var ved at se en anelse triste og let rynkede ud. Men selv om de ville se kedelige ud i en salat, så er de perfekte at bruge til et lækkert madbrød. De skal blendes før de ryger i dejen, så om skallen er lidt rynket gør altså ikke noget! Den røde saft fra den blendede peber giver brødet en lækker let orange farve, der passer superfint til et madbrød.
Jeg formede brødet som et fletbrød, men man kan selvfølgelig sagtens lave det til et helt almindeligt brød eller boller i stedet for. Hvis det laves til boller skal du reducere bagetiden lidt.
God bagelyst!
Inspiration til andre lækre bageopskrifter med grønsager:
Rustikke grønsagsboller
Gulerodsboller
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Flettet madbrød med rød peber
Ingredienser
- 2 røde peber
- 50 g gær
- 4 dl. vand
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 tsk fint salt
- 1,5 dl græskarkerner
- 6-7 dl hvedemel
Sådan gør du
-
Start med at skære peberfrugterne i mindre tern. Fyld dem i blenderen med en sjat vand, og blend til det er relativt flydende. Der må meget gerne være nogle stykker i stadig.
-
Opløs gær i 4 dl. lunkent vand. Tilsæt salt, olie, peberfrugt og græskarkerner.
-
Ælt melet i lidt ad gangen. Jeg vejer sjældent mit mel af, men giver i stedet dejen nok til at den slipper skålen og føles smidig.
-
Hæver en times tid.
-
Når dejen er hævet færdig deles den i 3. Hvert stykke rulles til en pølse på ca. 45-50 cm.
-
Saml nu de 3 ender, og flet dit brød. Til sidst stoppes enderne ind under brødet, så man får en pæn start og afslutning på brødet.
-
Lad det efterhæve 15-20 minutter på pladen, mens ovnen varmer op.
-
Pensl med vand inden bagning.
-
Bages ved 200 grader ca. 25 minutter.