En galette er en slags rustik version af den klassiske mørdejstærte. Rustik i den forstand, at den laves med en kant der bare foldes op omkring fyldet, så det ser lidt tilfældigt ud. Den er virkelig smuk i al sin enkelthed, og jeg kan rigtig godt lidt at den ikke ser så vældig arrangeret ud.
Jeg havde en del blåbær i køleskabet der skulle spises inden vi skulle ud at rejse, så kombineret med et par stilke rabarber fra haven, blev det til denne galette. Man kan fylde den med de frugter og bær man har på lager; jeg kunne godt tænke mig at lave den en dag med modne ferskner og hindbær.
Andre kager med rabarber:
Muffins med rabarbergrød
Rabarberkage med ingefær
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Rabarber blåbær galette
Antal 1 stk
Ingredienser
- Mørdej:
- 200 g kold margarine
- 2 spsk sukker
- 4,5 dl. mel
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl koldt vand
- Fyld:
- 1 bakke friske blåbær
- 3 stilke rabarber
- 2 dl sukker
- 0,5 dl maizena
Sådan gør du
-
Start med at lave mørdejen. Den laves lettest med håndkraft.
-
Hæld margarine og mel i en røreskål. "Nulr" det med fingrene, så margarinen bliver findelt i melet, nærmest som en grov rasp. Tilsæt salt og sukker. Til sidst tilsættes vand, som du samler dejen med. Ælt den til en samlet klump, kom det i en frysepose, og læg dejen i køleskab en times tid.
-
Imens laver du fyldet:
-
Skær rabarberne i 1cm tykke skiver. Bland med blåbærrene.
-
I en skål kommer du mu maizena og sukker, og vender forsigtigt rabarber og blåbær heri.
-
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys det med lidt mel.
-
Rul dejen ud til en stor cirkel - det er vigtigt der ikke er nogen huller.
-
Læg bærblandingen i midten. Ca. 7 cm kant skal være fri hele vejen rundt.
-
Pensl kanten med vand, og fold kanten ind over bærrene (du kan lave små "plissé-folder" så den ligger pænt). Igen, det er vigtigt der ikke er huller i dejen.
-
Pensl igen kanten med vand.
-
Bages ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Drys evt. med perlesukker inden servering.
-
Serveres med græsk yoghurt.