Hvis du står og skal på ferie, og gerne skulle have brugt alle grønsagsresterne der ligger tilbage i køleskabet, så kommer her en rigtig god idé til en tøm-køleskabet pizza. Du kan bruge masser af forskellige grønsager til den, dog skal den helst indeholde en kartoffel eller to. Jeg har på denne brugt en enkelt bagekartoffel, en halv squash og et par røde snack peberfrugter – med tak til genboen som tømte sit køleskab inden de tog sydpå 🙂
Man kunne også sagtens bruge auberginer, løg, majs, porrer etc. På denne blev der brugt serrano skinke, men her kan man også sagtens bruge hvad køleskabet rummer; bacon, skinke, hamburgerryg (pålæg) etc. God fornøjelse!
Andre lækre pizza opskrifter:
Pulled pork pizza
Pizza med laks og grønt
Kartoffelpizza med gedeost og brændenælder
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Grønsagspizza med serrano skinke
Ingredienser
- Pizzadej:
- 10 g gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 tsk salt
- et drys sukker
- 3 spsk olivenolie
- ca. 500 g mel gerne pizzamel
- Fyld:
- 0,5 glas grøn pesto
- 1 pose revet ost
- diverse grønsager karfottel / squash / peberfrugt etc
- olivenolie
- 1 pakke serrano skinke 4-5 skiver
- salt peber
- evt. feldsalat eller rucola
Sådan gør du
-
Dejen:
-
Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie.
-
Ælt melet i, indtil dejen er smidig. Ælt gerne et godt stykke tid.
-
Sættes til hævning, og hæver til dobbelt størrelse (1 time ca.)
-
Fyld:
-
Start med at skære alle grønsagerne i meget tynde skiver. Hvis du gør det i forvejen (f.eks. lige efter du har lavet din dej) så lad dem stå med vand over så kartoflerne ikke bliver misfarvede. Inden de skal bruges, skal de så lige dryppe af på køkkenrulle el.lign.
-
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og rul pizzadejen ud (direkte på pladen) til den fylder hele pladen.
-
Smør bunden med pesto, og drys ost over.
-
Ovenpå osten lægges nu alle grønsagerne i et enkelt lag.
-
Dryp med olivenolie og drys med en god mængde salt og peber. Øverst lægges de hele skiver af serrano skinke.
-
Bages ved 220 grader i ca. 30 minutter, til kanten af dejen og kanten af kartoflerne har fået farve. Tag pizzaen ud, og pynt evt. med feldsalat eller rucola.